Скільки Платять Нетехнічним Фахівцям В It Та Якими Бонусами Заманюють

Робота Project Manager пов’язана безпосередньо із процесом розробки/оновлення/покращення цього продукту, організацією та контролем всіх необхідних етапів. Product Manager відповідає безпосередньо за сам продукт. Тому що він, як ідеолог бренду, постійно знаходиться в пошуках шляхів розвитку та вдосконалення продукту.

скільки заробляє Middle Project Manager

Можна стверджувати, що галузь не є чинником, який впливає на розмір винагороди. Наприклад, розробники, зайняті у FinTech, мають такий самий рівень зарплат, як і колеги в GameDev. Як показало опитування, найпопулярнішою мовою програмування є JavaScript. На другому місці PHP – 15,2%, на третьому – C# (11,6%). Вони разом з TypeScript і Python також входять до п’ятірки найголовніших додаткових мов для тих, у кого вони не є основними.

Традиційно високі зарплати у фахівців DevOps ($3500, +$300 за останні пів року) і SRE ($4250, +$1250), DBA ($3285). Приблизно на такому ж рівні зарплати розробників рівня Tech / Team Lead ($5000) і QA Managers ($4500). В багатьох IT-компаніях позиція project manager поділяється на Intern (Trainee), Junior, Middle і Senior. Актуальним знанням із проєкт-менеджменту, які відповідають вимогам ринку, не навчають в університетах. Якщо ви вирішили стати PM’ом, готуйтеся до того, що нові знання потрібно опановувати самостійно, і здебільшого доведеться вчитися на практиці. Розробити дорожню карту або залучити ментора, що допоможе вам перейти на нову позицію.

Project Manager В It: Хто Він Та Скільки Заробляє Аналітика Dou

Потім ми проаналізували, як змінюється розмір винагороди залежно від експертизи, знань та історії роботи, а також зробили висновки щодо кожної позиції. Зрештою ми порівняли отримані результати з результатами зарплатних досліджень DOU, Serpstat та Indigo, щоб отримати найбільш об’єктивний та зважений результат. Важливо звернути увагу, що підрахунки проводилися за фіксованою частиною заробітної плати в USD після сплати податків. Senior — не кінцева ланка в кар’єрному зростанні проджекта. Або зайняти посаду COO (Chief Operating Officer) і відповідати не за проєкти, а за бізнес-план компанії.

Редакція AIN.UA публікує результати великого зарплатного опитування першої половини 2021 року. Рівень заробітної плати спеціаліста безпосередньо залежить від країни, ніші фірми та досвіду. Відразу зазначимо, що проджект-менеджери більш затребувані в міжнародних аутсорсингових компаніях, орієнтованих на клієнтів з країн Європи та США. Але до необхідних базових onerous та soft abilities додається ще й володіння англійською мовою. Для «стажера» та «джуна» це як мінімум upper-intermediate.

Серед тестувальників найвища медіана в Automation QA з рівнем Advanced — $3200, а найнижча в Manual QA з Pre-Intermediate — $600. Серед усіх респондентів понад 34% володіють англійською на рівні Upper Intermediate. При цьому Software Engineer-фахівці найчастіше знають мову на рівні Intermediate. Цікаво, що вільно володіють англійською лише 8% опитаних. Відзначимо, що зарплати Special & Administration у Києві на 15-25% вищі, ніж в інших містах України.

Ainua · Dou · Indigo

Така сама тенденція в Business Analyst — $2000 у Києві проти $2800 у Харкові. Позитивно на рівень винагороди впливає і володіння англійською. Медіанна зарплата РМ зі знанням мови на рівні Advanced — $2000, Upper-Intermediate — $1600, нижче — $1225. Зарплати РМ з хорошою англійською збільшувалися швидше минулого року, якщо порівнювати з тими, в кого англійська гірша. У тих, хто знає англійську на просунутому рівні або краще за середній рівень, медіанне зростання зарплати торік становило $300, на середньому рівні чи гірше — лише $200. За даними DOU, проєктні менеджери — третя за чисельністю спеціалізація в українському ІТ (після розробників і тестувальників).

скільки заробляє Middle Project Manager

Найбільш оплачуваними посадами в IT залишаються Director of Engineering ($6500) і CTO ($6100, +$1100 за останні пів року). Зарплати українських IT-фахівців — як технічних, так і нетехнічних спеціальностей — продовжили зростати в другій половині 2021 року. Найбільше — у керівників компаній, РМ високого рівня, фахівців з DevOps/SRE і Data Science.

Program Supervisor

Також цікаво, що в Києві в HR заробіток більший, ніж у Recruiter, на 30%. Імовірно, це пов’язано з тим, що 30% заробітку рекрутерів становлять бонуси. Незважаючи на те, що робота проджект менеджером не обмежується лише вакансіями в IT-компаніях, в галузі інформаційних технологій ці фахівці найбільш затребувані.

скільки заробляє Middle Project Manager

Робота такого формату часто передбачає ненормований робочий графік, необхідність завжди бути на зв’язку, зустрічі з командою та замовниками поза офісом. В подібних умовах ризик швидкого емоційного вигорання — високий, тому важливо дійсно любити свою справу та вміти дотримуватися work-life balance. Підтримка команди — це в першу чергу пошук вірного підходу до кожного залученого до проєкту фахівця, а іноді і вирішення конфліктних ситуацій між співробітниками. Крім комунікації з колективом, PM-у важливо завжди бути на зв’язку зі стейкхолдерами, відповідати на питання, обговорювати спірні моменти та обґрунтовувати свої рішення. Project management Middle Project Manager вакансії — це процес управління проєктами, що включає в себе їх планування, організацію та реалізацію для досягнення поставлених цілей з умовою дотримання встановлених часу та бюджету.

Підписуйтеся на Telegram-канал «Редакція DOU», щоб не пропустити нові випуски аналітики. Маємо безліч вакансій у креативних індустріях, освіті, ІТ-компаніях, громадському секторі тощо. За якими критеріями https://wizardsdev.com/ ринок оцінює фахівців і які бонуси можуть коштувати дорожче грошей? «Я раджу починати зі статей про Project Management в IT. Дізнайтеся, про що ця професія, як загалом влаштована робота над проєктом.

Комусь важливий вигляд з вікна офісу та зручність робочого місця, а комусь лише віддалена робота й оплата дорогого навчання. Це дає можливість отримати більш виважені та точні дані, а також детально проаналізувати зарплати українських фахівців у розрізі посад та спеціалізацій. Залежно від ролі найбільшу винагороду отримують Arhitect JavaScript Engineer — $6000. Медіанна зарплата Arhitect Java Engineer становить $5800. Цікаво, що Middle Graphic Designer заробляє на 30% менше за Middle UI/UX Designer (медіана $1000 проти $1450 відповідно).

Проте варто подивитися, які areas проєктного менеджменту загалом існують, і вже далі читати про них в інших джерелах. Також більш досвідчений фахівець повинен мати уявлення про те, як створюється продукт та доставляється в певне середовище. Потрібно розуміти важливість досвіду користувача, вміти робити прототипи та макети, проводити аналітику, базово розбиратися в коді й мовах програмування. А ще професія Project Manager тісно пов’язана з наступними факторами. Крім стандартних обов’язків менеджера проєкту, фахівець часто усуває розбіжності між думками членів команди, знає проблеми як співробітників, так і клієнтів. Чи задовольнить клієнта проєкт, багато в чому залежить саме від роботи проєкт-менеджера.

  • У контексті onerous expertise менеджер проєкту має бути універсальним спеціалістом і  володіти широким переліком знань та інструментів.
  • Компанії з понад 50+ співробітниками схильні платити більше за роботу Рroject Мanager.
  • При тому, що така практика не є поширеною в Україні, більшість респондентів все-таки віддали би перевагу опціонам, а не грошовій премії.
  • Наступним етапом у моєму розвитку буде навчитись основам програмування, щоб зробити крок до Delivery Manager та бути on the identical page з розробниками продукту.

Наприклад, клієнт просить додати в мобільний додаток ще один спосіб реєстрації. Відповідно, збільшується scope робіт, і команді потрібно або збільшити cost, або збільшити timeline проєкту. Проєкт-менеджер щодня спілкується з клієнтами, і 99% з них — англомовні.

скільки заробляє Middle Project Manager

Якщо нижче — варто звернутися до репетитора чи записатися на групові заняття в мовну школу. Припустимо, що вашого рівня англійської достатньо. Подивіться, які розділи там є, і вже далі в них заглиблюйтеся з інших джерел. Я не рекомендую цю книжку новачкам, вона містить багато сухої та нецікавої теорії.

Також раджу розвивати особистий бренд і транслювати свій шлях у професії. Особливо ціную опції LinkedIn, коли можна розмістити отримані сертифікати та підтвердити компетенції у колег. Як світчерка, я знаю, які ресурси допоможуть увійти в професію м’яко та не перегрітися на початку. Якщо у вас є коментарі, пропозиції або зауваження до статті 👉 переходьте до обговорення або пишіть на [email protected]. Представляємо черговий матеріал з циклу статей про зарплати — хто такі та скільки заробляють українські Project Managers.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *